Ще чотири представники громадськості ввійшли до складу Координаційної ради з питань громадського бюджету. Ними стали: керівник ГО «Центр соціальних ініціатив та партнерства» Світлана Крот, директор БФ «Родина ЛГ» Олена Гавриш, методист «Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Вікторія Андросова та активний житель міста Сергій Яковенко.

Нових членів було обрано шляхом таємного голосування за результатами розгляду усіх кандидатур та їх особистого представлення. Всього заявки на вступ до Координаційної ради подали 9 кандидатів.

Нагадаємо, цього року прийом проектів громадського бюджету триватиме від 1-ого до 30-ого липня. Після подачі проектів, їх аналізуватимуть департаменти й управління, далі ж розпочнеться етап голосування і тільки в наступному році – втілення в життя.

Проекти, згідно цільової Програми «Громадський бюджет міста Черкаси на 2019 – 2022 роки», будуть розділені за фінансовою складовою на: великі (вартістю від 300 тис до 2 млн грн, що складають 80 % від загальної суми,) та малі (від 50 тис до 299,99 тис грн, 20 % від загальної суми), а також на бюджетні (мають приналежність до установ, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету (школи, лікарні, бібліотеки, дошкільні навчальні заклади тощо) і громадські (реалізація яких не має приналежності названих установ). Обсяг коштів в останніх двох категоріях визначається у межах 50 % від загальної суми.

Згідно із Програмою, в 2022 році, на реалізацію проектів громадського бюджету передбачать 30 млн грн.