У Макіївському лісництві Кам`янського лісгоспу знаходиться мальовниче урочище «Апельня» – між селами Макіївка та Буда-Маківка. Ще три роки тому у цьому урочищі лісівники спільно з громадою розпочали облаштовувати рекреаційну зону. А сьогодні там уже можна повноцінно та комфортно насолодитися красою місцевого лісу, напитися кришталевої води та відпочити  душею.

Як розповів директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, розпочали з облаштування лісового джерела, яке має дуже давню історію, адже перші згадки про нього та його цілющу воду з’явилися понад півтора століття тому. Загалом провели повну реконструкцію гідрологічного об’єкту – упорядкували прилеглу територію, встановили огорожу, оновили накриття над самою криничкою, зробили ряд спусків до джерела, адже воно знаходиться в яру.  Воду віддали на дослідження, і результати підтвердили її відмінну якість.

Згодом  лісівники  встановили неподалік джерела ще й гарну альтанку, щоб відвідувачам було приємно та комфортно набрати джерельної води й перепочити.  Як зазначає лісничий Макіївського лісництва В`ячеслав Бевз, далі – облаштували дитячий майдачик неподалік у лісі  та ще кілька альтанок.

І ось цього року нещодавно лісівники завершили будівництво лісової каплички.  Заввишки  вона – 3 метри, побудована з дерева, дуже затишна і відвідувачам подобається. Встановили купол, закупили ікони, освятили.

blank

blank

Напередодні професійного свята – Дня працівника лісу – відвідав рекреаційний пункт «Апельня» та лісову капличку начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

«Ми продовжуємо роботу у напрямку розвитку лісового туризму, щоб відвідування лісів Черкащини було цікавим та зручним. Особливо звертаємо увагу на гідрологічні об’єкти та ті місця, які мають цікаву давню історію, є важливими для місцевих жителів. У цьому питанні маємо порозуміння та гарну співпрацю з місцевими громадами. І цей факт є найкращим свідченням  того, що рекреаційна діяльність лісівників  – важливий напрямок  нашої роботи», – наголосив Олександр Дзюбенко.

Нагадуємо, що для швидкого та зручного орієнтування координати  рекреаційних пунктів лісівники Черкащини нанесли на Google Maps. Тож для зручності радимо зберегти посилання та за нагоди скористатися ним.