У Черкасах триває реконструкція вул.Сумгаїтської. У рамках цього на відрізку від вул.30-річчя Перемоги до алеї Путейка було видалено низку дерев. Це викликало занепокоєння у окремих громадян. Ситуацію роз`яснив директор департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Артур Савін.

«Дійсно, на вул.Сумгаїтській заплановано видалення дерев у зв’язку із розширенням тротуару та будівництвом велодоріжки, адже розвиток велоруху – це вимога часу. Хочу зазначити, що більшість дерев, які будуть видалені, перебувають в незадовільному і передаварійному стані. А 4 тополі, які вже були видалені, викликали постійні скарги громадян, які страждали від алергії. Крім того, на тротуарі буде облаштовано додаткове освітлення, тож коріння цих дерев заважало б прокладанню електрокабеля. Після повного завершення капітального ремонту вул.Сумгаїтської на ній буде проведено озеленення. Загалом хочу зазначити, що вул.Сумгаїтська у Черкасах буде реконструйована комплексно: тут буде розширено та оновлено тротуар, побудована велодоріжка, побудовані розширені пішохідні переходи з острівцями безпеки та інше. Після завершення робіт вулиця матиме вигляд не гірший, ніж вул.Героїв Дніпра, і я переконаний, стане справжньою окрасою нашого міста», – зазначає Артур Олександрович.

Окремо слід зазначити, що у ст. 37 п.2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» зазначається, що «за наявності дозволу на виконання будівельних робіт отримання замовником та генеральним підрядником чи підрядником дозвільних документів для видалення зелених насаджень у межах будівельного майданчика не вимагається».