У приміщенні міської ради відбулася спільна нарада представників міської влади, приватних перевізників та учасників АТО/ООС. На ній обговорили проблему, яка виникла у сфері пільгових перевезень міста Черкаси.

Представники ветеранських організацій учасників АТО нарікали на те, що у черкаських маршрутках часто виникають конфлікти через те, що кондуктори і водії відмовляються перевозити пільговиків.

Натомість перевізники зазначали, що не отримують компенсації за пільгові перевезення. Ці повноваження держава переклала на органи місцевого самоврядування, натомість коштів на ці потреби в держбюджеті не передбачила. Немає наразі і чіткого механізму компенсації пільг.

Після обговорення заступник міського голови Ігор Волошин запропонував підготувати спільний лист на Кабінет міністрів України від міської влади, перевізників та ветеранських організацій з проханням передбачити у державному бюджеті на наступний рік кошти на компенсацію пільгових перевезень і розглянути можливість запровадження в Україні єдиного пільгового квитка.