За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури та оперативного супроводу УБН в Черкаській області ДБН НП України слідчими СУ ГУНП в Черкаській області затримано 5 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропної речовини, обіг якої заборонено). Інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

За результатами проведених обшуків у помешканнях затриманих виявлено та вилучено порошкоподібну речовину білого кольору, яка була розфасована у поліетиленові пакетики, електронні ваги та інші предмети із нашаруванням порошкоподібної речовини, пакувальний матеріал у великій кількості, а також мобільні телефони, які використовувалися для спілкування з покупцями з приводу продажу заборонених до вільного обігу речовин.

Під час досудового розслідування проведено оперативні закупки психотропної речовини – амфетаміну, яку затримані неодноразово збували, в тому числі  безпосередньо за місцем свого проживання.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України, та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.