Особливість першої половини цьогорічного літа: значні температурні контрасти, а саме чергування спекотних періодів із прохолодними. Інтенсивність опадів і гроз, шквалів, ймовірність випадання граду при проходженні атмосферного фронту безпосередньо залежать від температури повітря перед фронтом і за ним. Розповідає головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.


Антициклон «Xаві» у найближчі три доби зумовить сонячну суху погоду і на вихідні до нас лише зазирне спека, температура вночі 15-20º, вдень 27-32º.

Проте, вже 13-14 липня чекаємо чергову хвилю прохолоди, грози та посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с. Тож приємною погодою наступних днів необхідно насолодитися та використати з користю для здоров’я, відпочинку та інших господарських робіт. Уважно слідкуємо за синоптичними процесами.

Температура води у Дніпрі біля Черкас +25 °С.

Осередком надзвичайної та високої пожежної небезпеки є Смілянський та Звенигородський район. Нагадуємо, що у пожежонебезпечний період забороняється розведення багать у лісах, в’їзд до них транспорту, а при 5-му найвищому класі пожежної небезпеки вводиться обмеження на відвідування хвойних насаджень населенням.