Нещодавно в соціальних мережах обурений нібито мешканець Шполи опублікував гнівний допис про те, що на Станції юних техніків розпродають та вивозять устаткування, на якому працювали дитячі гуртки. Як водиться, коментатори не особливо розбирались та відразу почали таврувати ганьбою міську владу, мовляв, що ж ви таке робите, вивозять, здають на металобрухт, діточок зобиджають. Що сталось і куди ділось устаткування, з’ясовувала «Шполяночка+».

Як водиться пояснення виявилось досить просте і без вже звичної «зради». Донедавна на теренах Шполянської ОТГ існувало та діяло три позашкільних заклади роботи з дітьми – станція юних техніків, станція юних натуралістів та будинок школярів. У межах реорганізації всі заклади було об’єднано в один, комунальний «Центр дитячої та юнацької творчості учнівської молоді».

Ураховуючи аварійний стан приміщення, де було розташовано станцію юних техніків та будинок школяра заклад перемістили до Шполянської міської бібліотеки, де виділили увесь перший поверх з відремонтованими, просторими та комфортними приміщеннями.

Директор Центру Людмила Бондаренко розповіла у коментарі, що для обладнання нового приміщення вирішили перевезти устаткування. Саме ця подія викликала такий незрозумілий ажіотаж.

– Ми перевезли всі станки, шафи, столи, стенди. Тепер у міській бібліотеці ми займаємо весь перший поверх. Там розташовані гуртки технічного та художньо-естетичного напрямку. Нам при переїзді виділили працівників комунальних служб, які вантажили устаткування на автобуси приватного підприємства, оскільки комунальна техніка не призначена для перевезення такого роду вантажів. До речі, транспорт на безоплатній основі надав шполянський підприємець, – розповіла Людмила Володимирівна.