Минулого місяця за результатами земельних торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, передано в користування аграріям 7 ділянок загальною площею майже 55 га. Землі використовуватимуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Продані ділянки розташовані в Смілянському (3 ділянки) та по дві в Канівському й Кам’янському районах.

Торік у Черкаській області через аукціони передано в користування 203 земельні ділянки загальною площею понад 3284 га. Розмір річної плати становив понад 13 млн грн, які орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Черкащини.

Середня орендна плата за передані на конкурентних засадах ділянки із земель сільськогосподарського призначення державної власності 2018 року становила понад 16% від НГО, або в грошовому еквіваленті – 4 тис. грн/га.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.