31 жовтня на сесії Смілянської міської ради розглядали питання про безоплатну передачу основних засобів на баланс Будинку дитячої та юнацької творчості. Під цим сухим формулюванням криється доля колишнього ліцею. Зараз це приміщення ніби як безхозне, занепадає. Наближається опалювальний сезон. Потрібно, щоб хтось сплачував гроші за його обігрів і слідкував за ним. Про це пише інтернет-видання smila-ua.

Міський голова та представники освіти вважають, що воно повинно використовуватись освітянами. Бо й за документами належить відділу освіти. Тож його планують віддати для потреб Будинку дитячої та юнацької творчості.

Проте нещодавно на Громадських радах обговорювали те, що у ліцеї треба зробити музей і розвивати туризм у Смілі. Це колишнє приміщення, де жив граф Бобринський, його не можна знищувати, краще реконструювати і показувати, як історичну цінність.

Члени Громадської ради обіцяли, що прийдуть на сесію і будуть доводити депутатам свою точку зору, відстоюватимуть потребу створення у смілі музейно-туристичного комплексу. Але нікого не було.

Цьому питанню не придали великого значення. Тож ми втрачаємо цікавий історико-туристичний об’єкт.