Смілянські депутати прийняли звернення до Президента України Петра Порошенка із проханням допомогти укласти договір із “Нафтогазом”.

Звернення опублікували на сайті міської ради Сміли, повідомляє “Укрінформ”.

“Відбулася позачергова сесія міської ради сьомого скликання, на яку прибуло 22 депутати. На порядку денному стояло одне питання – “Про звернення депутатів Смілянської міської ради до Президента України”, – йдеться у повідомленні.

У зверненні  йдеться про те, що після усного розпорядження Президента у місті розпочався опалювальний сезон, але “Нафтогаз” свідомо зволікає з укладанням договору на постачання палива, “чим умисно сприяє несанкціонованному відбору газу містом”.

blank

Крім того, зазначають депутати, “Нафтогаз” змушує Смілу взяти на себе борг приватного підприємства ТОВ “Сміла Енергоінвест”, мотивуючи тим, що уклавши з ним договір про спільну діяльність, місто повинно було контролювати діяльність ТОВ. У міській раді натомість заявляють, що могли контролювати тільки надання житлово-комунальних послуг. Втручання ж у господарську діяльність приватного підприємства заборонене законом.

“Слід зазначити, що міська рада не була стороною договорів ТОВ “Сміла Енергоінвест” з ПАТ “НАК Нафтогаз Украни”, дозволів на їх укладання не надавала, гарантом виконання зобов’язань не виступала, а тому їй невідомі причини неналежного виконання або невиконання зобов’язань ТОВ “Сміла Енергоінвест”, – йдеться у зверненні.

Тому депутати Смілянської міськради просять Президента “невідкладно втрутитися в ситуацію, що склалася”.

Раніше повідомлялося, що в місті Сміла тривалий час не розпочинався опалювальний сезон. Без тепла залишалися не тільки житлові будинки, а йлікарні, дитячі садки та школи. 12 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Президент Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Вранці 17 листопада віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко повідомляв, що в місті розпочали подавати тепло до всіх помешкань.