Нещодавно секретар міської ради Юрій Студанс дав розлоге інтерв’ю для смілянських ЗМІ, у якому, зокрема, зачепив проблеми освіти.
На його думку, освіта може бути старою, радянською, і новою, як того вимагають сучасні реалії. І у зв’язку із змінами, що є у суспільстві, у майбутньому у Смілі скорочуватиметься кількість шкіл, пише Сміла.UА.

– У Смілі наразі 13 шкіл. І лише 5 з них – найкращі, найвищого рівня. Треба запитати у батьків: ви хочете, щоб ваша дитина ходила у школу по сусідству чи у школу, яка дасть кращі знання і якісну освіту? Хай буде менше шкіл, зате там буде ефективна освіта. З часом, через 10-15 років, у Смілі залишиться п’ять шкіл, але вони будуть сучасні, розвинені, прогресивні, такі, як школа-колегіум №3. Це школа, яка притягує своїм авторитетом. Навіть зараз батьки возять туди на навчання своїх дітей із різних куточків міста, із сусідніх ОТГ, бо знають, що воно того варте, – зазначив Юрій Студанс.

До того ж до зменшення кількості шкіл підштовхує держава, яка змушує економити, урізає фінансування, перекладає фінансування класів із державного на місцевий бюджет.

Тож смілянам доведеться готуватися до укрупнення центральних шкіл і скорочення маленьких навчальних закладів на окраїнах міста.