В.о.директора КП «ВодГео» Володимир Овсійчук прозвітував на нараді з питань ЖКГ про перевірку та установку лічильників на будинках.

Про це пише “Сміла.ua”.

Перевірка показала, що, наприклад, для 14-поверхівки у травні подали 611 кубів води. А люди розрахувалися лише за 451 кубів.

Різниця складає 160 кубів. Тобто 26% води не оплачено споживачами. Там проживає 87 абонентів. Мають лічильники – 84.

Найгірша ситуація у будинку на вул.Жовтнева, 39д. Там подали 481 куб, а люди відзвітували за 197 кубів води. Втрати води склали 59%. По закону, жителям цього будинку потрібно два місяці не подавати воду.

«Із 100% води, яку ми подаємо споживачам, люди розраховуються за 60%. Хто розрахується з нами за всю подану воду? Ми будемо писати листи на ОСББ.

Зараз не тільки контролери, а й всі працівники водоканалу ходять будинками і перевіряють лічильники у квартирах. До цих рейдів залучаються депутати і громадськість. Результати є. Якщо, наприклад, місяць тому по вул. Мічуріна невідповідність лічильників водоканалу і квартирних складала 39 %, то тепер неспівпадіння лише 19%. Ми будемо і далі працювати у цьому напрямку», – розповів Володимир Овсійчук.