10 травня, у Сміла по вулиці Тютюнника в житловому будинку сталася пожежа. На місце виклику було направлено черговий караул Смілянської 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини.По прибуттю на місце події, виявлено, що джерелом вибуху став телевізор, внаслідок чого в помешканні сталася пожежа, яку надзвичайники швидко ліквідували, пише “Сміла”.

Через небезпечний телевізор ніхно не постраждав, але вогонь пошкодив меблі, вікно та DVD-програвач. Орієнтовний збиток від пожежі склав 8 000 рн.

За статистикою, кожна п’ята пожежа через домашні електроприлади виникає саме через телевізори. У трійку небезпечних лідерів входять водонагрівачі, тепловентилятори та обігрівачі. Праска, яка раніше вважалась самим небезпечним електроприладом, нині знаходиться на 8 місці. Основні причини таких пожеж – перепад напруги в електромережі або неправильна експлуатація, інформує провідний інспектор Смілянського РВ Управління ДСНС України у Черкаській області Ірина Лисенко. Рятувальники нагадують, при будь-яких надзвичайних ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»