На черговій нараді з питань ЖКГ у Смілянській міській раді знову розглядали питання про люки. Керівникам підприємств було дане доручення передивитись, скільки вони мають колодязів по місту та накрити відкриті шахти люками. Пише Сміла.UA.

Директори доповідали про зроблену роботу. Директор КП «ВодГео» Леонід Грищенко проінформував, що водоканал має 476 колодязів. Накрити їх всіх люками – немає коштів. У минулому році управління ЖКГ придбало 40 люків для водоканалу. Цього року КП також вже придбало 20 люків. Все, що могли – зробили, але вандали продовжують нищити і красти люки.

Багато відкритих шахт має Укртелеком. Замість них звітував начальник інспекції благоустрою. Він повідомив, що робота проводиться, в Укртелекомі закривають небезпечні шахти пластиковими кільцями та присипають зверху землею, щоб зловмисники не побачили нових люків та не покрали.

Про свою роботу в цьому напрямку доповідав і директор ТОВ «Смілапромтранс» Володимир Пилипів. Він порушив питання постійних крадіжок люків. Навіть пластикові люки злодії крадуть для домашніх потреб. Тому у ТОВ намагаються закрити шахти бетонними плитами.

Учасники наради знову прийшли до висновку, що для вирішення цього питання треба залучати правоохоронців.