Вчора відбулась нарада з питань житлово-комунального господарства Сміли. На нараду прийшли багато депутатів, щоб поспілкуватися з міським головою та керівниками комунальних підприємств, вирішити питання своїх виборців. Пише інтернет-видання smila-ua.

Проте міський голова був десь у справах і так і не вийшов до учасників наради. Депутати образились та сприйняли це як неповагу. Не прийшли на нараду і заступниця міського голови Ірина Федорова та секретар міської ради Костянтин Синьогуб, хоча там обговорювали питання, які їх стосуються. Треба сказати, що ніхто з учасників наради їх так і не покликав із сусідніх кабінетів. Тому всі скаржились на їхню роботу за їхніми спинами.

Проводити нараду і відбувати все замість вищих керівників міста знову довелося в.о.начальника управління ЖКГ Сергієві Чередніченку. Він старається вникнути і охопити всі смілянські проблеми, знайти якийсь вихід із ситуації, але не кожній здравомислячій людині це під силу.

Нарада знову показала, що місто у занепаді. Про початок опалювального сезону – нічого не ясно. З водою – у нас проблеми, КП «ВодГео» на межі банкрутства, мережі постійно рвуться, а взимку буде ще більше аварій. Дороги – жахливі. Коштів для оплати за виконання якихось робіт немає. Лише СКП «Комунальник» трохи стабілізувало свою роботу і нарешті почало заготовляти протиожеледну суміш.

Нарада завершилась спорами щодо багатомільйонних боргів комунальних підприємств за електрику і газ. На жаль, і попереду нас чекають невтішні перспективи – збільшення тарифів на воду, на тепло, важкий опалювальний сезон.