Тальнівська міська рада вимагає від районної ради віддати їй перший поверх адмінприміщення. Аргументують тим, що після утворення ОТГ на їхній території проживають 50% жителів району. Для їхнього обслуговування збільшили структуру та загальну чисельність апарату управління міськради. Пишуть “Вісті Черкащини“.

– У нас всі кабінети по 11 квадратних метрів, в яких ведуть прийом громадян по 2-3 спеціаліста. Лише у жовтні вони видали 3 тисячі довідок, – розповідає юрист міської ради Володимир Володін. – Кабінет міського голови теж 11 квадратних мерів. Тепер порівнюємо – кабінет голови районної ради Валентини Любомської 31 м2, у її секретарші більший кабінет як у Юрченка! Основний кабінет голови райдержадміністрації – 46 м2, а чайхана у нього в кабінеті – 13,3 м2. Кабінет першого заступника – 27,4 м2. Кабінет керуючої апаратом 18,2 м2. Тобто ці особи сидять на площі, як у нас півпоперха. Це нормально?! То вони хочуть чайхану в кабінеті мати, а в нас людей нема де розмістити!

Приміщення готелю, де зараз перебуває міська рада, не обладнане пандусом. Там просто немає можливості його облаштувати. Відсутні нормальні умови для відвідувачів.

– Ми ж не кажемо, що переселимо усіх, лише ті служби, які ведуть прийом громадян, щоб можна було також прийняти людей з обмеженими можливостями.

На своє звернення міська рада отримала відписку в кращих традиціях радянської бюрократії з вимогою надати: «копію рішення Тальнівської міської ради, яким від імені міської ради, яка представляє інтереси територіальної громади, дано доручення районній раді передати один із поверхів адмінбудівлі, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл та міста району, Тальнівській міській раді».

Спробуй зрозумій, що вони хочуть. Побачивши, що нічого не вкипить, міська рада забажала, щоб їй безоплатно передали 50% адмінбудівлі. І тут почалося… сторони за декілька місяців написали один одному до десятка листів з яких зрозуміло одне – ділитися приміщенням районна рада не збирається. Після розгляду листа міського голови на постійній комісії районної ради з питань комунальної власності було направлено сільським та міській раді пропозиції розглянути на сесіях та прийняти відповідні рішення стосовно доцільності, порядку та умов відчуження 50% адмінприміщення.

У районній раді кажуть, що лише після отримання рішень від усіх сільських та міської ради можливе винесення на сесію питання про передачу одного із поверхів адмінприміщення у володіння та користування міській раді.

Складається враження, що у місцевої влади немає чим зайнятися, лиш ділити кабінети у той час, коли люди в селах без води, шкіл, роботи і грошей.