У Тальнівському районному суді не залишилося суддів, які б не мали дисциплінарних стягнень. Останнім покарали суддю Олександра Фролова. Вища рада правосуддя звинуватила його в умисному затягуванні справи обвинуваченого в корупції працівника Звенигородського лісництва. Нібито Фролов дотягнув розгляд до останнього, а коли минув термін розгляду протоколів, повернув їх у поліцію. Про ситуацію розповідає Юрій Стригун у газеті “Вечірні Черкаси“.

На своє виправдання тальнівський суддя заявив, що суд затягнувся саме з вини представника прокуратури, який склав протоколи 31 жовтня, а в суді вони з’явилися лише 16 листопада. За словами Олександра Фролова представники прокуратури двічі проігнорували судові засідання 3 і 26 грудня.

Однак, Вища рада правосуддя винним вважає саме суддю Фролова.

Згодом цей орган добрався і до інших суддів – Катерини Міщенко, Ірини Воронкової та Дмитра Дьяченка. Адвокат обвинувачених в убивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка заявив, що тальнівські судді провели розгляд справи без нього і залишили його клієнта під вартою. Сам же адвокат на суд не з’явився, бо образився на те, що представники поліції вирішили перевірити зміст його портфеля, а це, мовляв, є порушенням адвокатської таємниці.

Місцевий адвокат Олександр Пилипенко каже, що дисциплінарне покарання – перший дзвіночок до звільнення суддів.

– Це ще не причина для серйозного занепокоєння, але перший дзвіночок, що у цього судді вже не все гаразд

Олександр Федосійович розповів, що одна із суддів – Катерина Міщенко вже вийшла на пенсію.

– Вона вже вийшла на пенсію, бо вирішила, що з неї досить. Воронкова і Дьяченко теж не судять, бо Вища рада правосуддя ще не продовжила їхні повноваження. Зараз і Дьяченко і Воронкова не працюють. Вони вважаються суддями, отримують зарплату, а правосуддя не здійснюють. Їх призначили суддями ще в 2013 році за Януковича. У червні 2018 закінчився п’ятирічний термін їхнього перебування. Воронкова живе в Новоархангельську Кіровоградської області, а Дьяченко – в Києві. На роботу вони, практично, не їздять.

Зараз у Тальнівському суді залишився лише суддя Олександр Фролов. Суддя Ірина Воронкова згідно із поданою декларацією претендує на посаду судді Апеляційного суду Черкаської області.