Ватутінську філію Черкаської медичної академії закривають через брак студентів. Про це журналістам Суспільного повідомила завідувачка філії – Ірина Іванова. Із вересня першокурсники й другокурсники поїдуть навчатися до Черкас, йдеться в сюжеті “Суспільного”.

Валерія Кілєєвич із Ватутіного. В 10 класі вирішила вступати до медколеджу. Каже: захотіла залишитися у рідному місті й нікуди не їхати. Зі слів дівчини, навчатися у Ватутіному їй зручно.

Першокурсник Олександр Сірий вважає, що в обласному центрі – більше можливостей для медиків.

Третьокурсник Роман Томченко нині проходить практику у Ватутінській міській лікарні. Хлопець говорить: радий, що отримає диплом у філії.

Вікторія Дримлюга 15 років викладає у філії предмет «Фізіологія». Коли заклад закриють, жінка планує працювати в лікарні.

Ватутінська філія Черкаської медакадемії діє із 1997 року. Зараз тут навчається 28 студентів. Із них 12 – випускаються цьогоріч. У закладі працює 13 осіб, серед них – дев’ятеро викладачів. Чому із вересня тут зупинять навчання, пояснює завідувачка філії Ірина Іванова.

«У Зв’язку з тим, що у нас закінчується термін дії сертифікату (до 1 липня 2019), продовжувати діяльність ми далі не вправі. Для того, щоб його продовжити, треба виконати ліцензійні умови. Зокрема, 60 осіб студентів має бути на одному курсі. Тобто на трьох – 180».

Ірина Іванова додає: застаріла технічна база. Потрібно оновлювати комп’ютерний клас та методичні матеріали.
Із вересня 16 студентів філії переведуть на навчання до Черкаської медичної академії. Тут їм нададуть гуртожиток. Про це у коментарі Суспільному підтвердила проректорка закладу – Ірина Радзієвська.