Черкаською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень вчинених за попередньою змовою групою осіб, передбачених  ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення та зберігання психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин), ч. 3 ст. 313 (незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин з метою виготовлення психотропних речовин) Кримінального Кодексу України.

Встановлено, що у місті Черкасидвоє молодиків незаконно виготовляли за допомогою придбаних прекурсорів та спеціально пристосованого обладнання для виготовлення психотропної речовини та зберігали вказану речовину у великих розмірах в приміщенні житлового будинку.

Під час проведення санкціонованого обшуку житла зловмисників працівниками поліції виявлено та вилучено речовини, що згідно висновку експертизи дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів містять в своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено, а також хімічне обладнання для виготовлення вказаної речовини.

На даний час обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду для його розгляду по суті.

Довідково : за вчинення вказаних кримінальних правопорушень зловмисникам загрожує максимальне покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, інформують в Черкаській місцевій прокуратурі