В області зареєстровано перший цього року випадок захворювання на ботулізм у жительки села Бубнівська Слобідка Золотоніського району. Жінка, у якої виявили ботулізм, вживала рибу – сушену тарань з ікрою, виготовлену в домашніх умовах. Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Симптоми отруєння у хворої з’явилися вже наступного дня після вживання зараженого продукту – блювота, загальна слабкість, порушення зору, важкість у шлунку, відчуття «грудки» в горлі, сухість у роті.

Після звернення до сімейного лікаря амбулаторії загальної практики сімейної медицини 8 квітня потерпіла була направлена на консультацію до невролога та окуліста, потім – до інфекціоніста у зв’язку з підозрою на ботулізм.

10 квітня хвора шпиталізована до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР у стані середньої важкості з діагнозом «ботулізм». Того ж дня потерпілій введено протиботулінічний гептавалентний антитоксин.

Мікробіологічною лабораторією Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проводиться дослідження крові хворої на ботулотоксин.