Пообідати, подивитися телевізор, послухати музику та покупатися – безкоштовно пропонує Золотоніський центр соціальної допомоги людям, які потрапили у складні життєві обставини або не мають постійного місяця проживання. Соціальна  їдальня працює з понеділка по п’ятницю – щодня її відвідують 25 осіб. Інформує Суспільне телебачення.

Сьогодні у меню – бурячник зі сметаною, пюре з гороху та риба з овочами. На обід до соціальної їдальні жителі Золотоноші  приходять на 12 годину. Людмила Орлова  перший раз прийшла до   Золотоніського центру соціальної допомоги   три роки тому, коли зрозуміла, що прожити на пенсію – не зможе.

Світлані Мухонько 68 років. Власного житла немає. Сюди  приходить щодня. Тут, є де прийняти душ, відпочити і поспілкуватися із іншими людьми.

Центр соціальної допомоги у Золотоноші працює із 1993 року. Щороку із міського бюджету на його функціонування   спрямовують 6,5 млн. гривень. Соціальна столова  одна з 6 відділень центру, розповідає директор Людмила Неліна.

Їдальня працює  5 днів на тиждень. Окрім обідів тут влаштовують святкові концерти.

У майбутньому у центрі планують вести облік золотонісців без постійно місця проживання та забезпечити їх тимчасовим місцем проживання – додає  директор  центру соціальної допомоги Людмила Неліна.