13 березня фахівці Золотоніського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області взяли участь у проведенні комплексних об’єктових тренувань на одному із підприємств групи компаній «Кернел». Повідомляють у ДСНС Черкащини.

Як відомо, щорічно у період  весняно-польових робіт, збільшується кількість пожеж на полях та автотракторній техніці. Тож, аби запобігти виникненню пожеж на польових масивах та з метою навчання працівників агропідприємства «Придніпровський край» правилам пожежної безпеки і діям у випадку пожежі, рятувальники провели спеціальні інструктажі та тренування.

Під час заходу, фахівці Служби порятунку розповіли  працівникам  основні правила пожежної безпеки під час роботи в полі,  нагадали номери телефонів екстрених служб та продемонстрували як користуватися первинними засобами пожежогасіння. Також співробітники ДСНС наголосили працівникам підприємства бути уважними та обережними у випадку виявлення предметів, схожих на вибухонебезпечні, адже згідно статистики, саме на полях під час земельних робіт найчастіше виявляють снаряди, гранати, міни часів війни.

Наприкінці тренувань, працівники агропідприємства отримали від рятувальників інформаційні листівки та мали змогу спробувати загасити умовну пожежу за допомогою вогнегасника.