23 грудня у золотоніській школі №6 вперше відбувся «Меморіал пам’яті загиблих воїнів 157 Окремого батальйону Окремої 118 бригади ТрО Черкаської області» з греко-римської боротьби серед дітей та молодших юнаків. Про це пише сайт Золотоноша.City.

Всього у змаганнях взяли участь 88 учасників із Миколаївської області, Чорнобаю, Сміли, Черкас, Золотоноші та Золотоніського району. Боролися спортсмени за коловою системою. Головний секретар — Олександр Шевченко. За здоров’ям юних спортсменів слідкувала військова фельдшерка Оксана Малюк.

– Цього разу без подарунків та нагород не залишиться ніхто: для всіх учасників організатори підготували кубки, медалі та дипломи. А ще для кожного спортсмена солодкі пакунки! – підкреслив керівник килиму Станіслав Власенко.

Головним організатором Меморіалу пам’яті загиблих воїнів золотоніської тероборони став безпосередній учасник воєнних дій, побратим Героїв – Сергій Малюк. Він – багаторазовий чемпіон України, майстер спорту з греко-римської боротьби – головував і за суддівським столом:

– Головна мета турніру – пам’ятати поіменно і в обличчя людей, які загинули, захищаючи наше майбутнє, – акцентує головний суддя змагань. – Я служив з цими хлопцями півтора року. Це мої побратими, всіх їх знав особисто. Про це тяжко говорити… Тільки ввечері з ними розмовляв, а вночі їх уже немає.

На прем’єрні змагання завітали гості: заступник міського голови Олександр Флоренко, очільниця Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова, колишній заступник командира 157 окремого батальйона Валерій Жуковський, командир 319 окремої роти Олесь Космоловський, штурмовики 3 окремої бригади та інші. Після вступного слова гостей спортсменів розділили на категорії й почалася боротьба.

Команди зібралися достойні, змагання були видовищні та яскраві. Увагу глядачів захоплювали вражаючі сутички, які продемонстрували старші спортсмени. З ефектними кидками й силовими захватами борці показали всю міць і володіння технікою.

Молодші спортсмени теж не пасли задніх. У своїх вагових категоріях показали всі вміння і силу, відточену на тренуваннях та здобули блискучі перемоги.

Традиційно пам’ятні змагання закінчилися церемонією нагородження та врученням кубків.

Надалі турнір планують проводити щорічно. Більше того, у наступному році він має стати відбірковим етапом для молодших юнаків до Чемпіонату Європи, а для кадетів – до Чемпіонату Світу. Місце проведення теж зміниться. Надалі осередком всеукраїнських змагань стане спорткомплекс у Піщаному.