Золотоніською місцевою прокуратурою на належному рівні підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 1 ст 213 (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба відомства.

Слідством установлено, що житель м. Черкаси ромської національності, в обмін на непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконні операції з брухтом кольорових і чорних металів та повернення тимчасово вилученого вантажного автомобіля й намагався надати неправомірну вигоду начальнику одного з відділень Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області, після чого був затриманий правоохоронцями на гарячому в службовому кабінеті відділення поліції.

На підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення Чорнобаївський районний суд засудив правопорушника до 4 років позбавлення волі.