ПАТ “Укрпошта” підвищила тарифи на доставку листів на 40% з 10 вересня 2018 року.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на відповідне оголошення в газеті “Урядовий кур’єр”.

Підвищення тарифів відбулося відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації.

Згідно з рішенням НКРЗІ, тарифи на послуги поштового зв’язку підвищуються в два етапи: перший з 10 вересня поточного року, другий – з 1 січня 2019 року.

З 10 вересня підвищуються тарифи на пересилання письмової кореспонденції на 40%, зокрема за доставку непріоритетних листів вагою до 50 г – на 2 гривні.

Підвищено також вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) – на 3 гривні (з ПДВ), або на 30%, в межах області, на 20% – в межах України.

Другий етап підвищення тарифів на поштові послуги передбачає підвищення тарифів на 14,3% для листів, на 15,3% на посилки без оголошеної цінності (масою до 10 кг) всередині області і на 11,1% – по Україні.

Відзначається, що тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при пересиланні відправлень в рамках послуги “Укрпошта Стандарт” не змінюються.