Укрпошта офіційно ввела в обіг благодійний поштовий випуск «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього», присвячений дітям, які опинилися в епіцентрі повномасштабної жорсткої війни, розв’язаної проти нас росією. 

Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» пройде 01 червня в місті Києві. Цього ж дня спецпогашення пройдуть у всіх регіонах нашої країни. Штемпелі АР Крим та міста Севастополя прикріплені до Києва.

Тираж поштового блоку – 135 000 примірників. Номінал кожної марки – U відповідає тарифу на пересилання простого непріоритетного листа масою до 50 г у межах України. Вартість маркового аркуша 100 грн., з яких 40,00 грн. – благодійний внесок.

Поштовий набір складається з маркового аркуша, художнього конверту С6 та листівки. Відсьогодні поштовий випуск доступний в міських відділеннях Укрпошти по всій країні. Також поштові набори «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього» продаватимуться онлайн в офіційному поштовому магазині Укрпошти та маркетплейсах eBay та Amazon. Крім того, на всіх онлайн-майданчиках в Україні та за кордоном можна придбати тематичний мерч – набір магнітів «Діти Перемоги», що містить благодійну складову.

Нагадаємо: у квітні 2023 року Укрпошта оголосила всеукраїнський конкурс дитячих ескізів на тему «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього». За результатами голосування перемогу здобула робота «Найзаповітніша мрія» Олександри Федорчук з міста Бровари Київської області. Проте, враховуючи численні прохання учасників голосування Укрпошта відтворила на поштовому випуску малюнки, які також вийшли до фіналу: Вероніки Іванцової (9 років, м. Хмельницький), Олександри Бушинської (13 років, Одеська обл.), Анастасії Мисько (12 років, Хмельницька обл.), Варвари Колєсової (9 років, Миколаївська обл.), Георгія Сосницького (6 років, м. Харків), Діани Василенко (4 роки, м. Полтава) та Корнелії Андрійчук (6 років, м. Львів).