З початку опалювального сезону у багатьох мешканців міста Умань з’явилися претензії до роботи «Теплокомуненерго». Уманчани нарікають, що температура повітря у квартирах залежить від погодних умов і не піднімається вище 15-17°C. Пише сайт міста Умані.


Згідно зі стандартами надання послуг з центрального опалення температура повітря у житлових приміщеннях повинна становити 18°C, а у кутових кімнатах ― 20°C. Якщо ж показники нижчі, громадяни мають право на перерахунок сплати за послуги.

Нещодавно до нашої редакції звернулися мешканці будинку по вулиці Європейській, 51 з проханням надати розголосу їх ситуації з центральним опаленням. Як з’ясувалося, «Теплокомуненерго» ігнорує звернення громадян, відмовляється обстежувати квартири та перераховувати вартість послуг.

«Наразі температура у квартирі 15-17°C. Хотіли, щоб «Теплокомуненерго» направило нам людину, яка розбереться в цій ситуації. Що ми маємо: хамське відношення персоналу; пройшов тиждень, ніхто не прийшов; температура не змінилася. Терпіти таку безвідповідальність і непрофесіоналізм не можемо. Наша квартира не опалюється, а платити до 2000 грн ми зобов’язані», ― скаржиться один з мешканців будинку.