Нещодавно завершився наймасштабніший всеукраїнський спортивний проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом Переможемо». Цей проєкт об’єднав близько 300 тисяч школярів з 20 регіонів України. Інформують у департаменті гуманітарної політики.

Юні спортсмени змагалися у п’яти дисциплінах: волейбол, баскетбол, футзал, черліденг та спортивне орієнтування. Змагання складалися з п’яти етапів, і у фіналі всеукраїнських змагань Черкаська область показала відмінні результати. Команди двох черкаських шкіл здобули бронзові медалі: хлопці Черкаської ЗОШ №30 в футзалі, а дівчата Черкаської ЗОШ №24 в баскетболі.

Сьогодні на церемонію нагородження завітали начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Aнастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов. Вони привітали всіх учасників та відзначили переможців, а також тих, хто був причетний до організації цього проєкту.

Зокрема, Анатолій Васильович вручив Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №24 та Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів N 30 Сертифікати на суму по 50 000 гривень для придбання спортивного інвентарю, як винагороду за призові місця у V (всеукраїнському) етапі змагань та створення умов для розвитку ігрових видів спорту.

Також за перемоги на І-IV етапах змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» та гідне представлення міста Черкаси на всеукраїнському етапі змагань Сертифікати на суму 10 000 гривень отримали:

Черкаська загальноосвітня школа №10 (команда з волейболу (дівчата));

Черкаська загальноосвітня школа №30 (команда зі спортивного орієнтування);

Черкаський Колегіум Берегиня (команда з черліденгу).

Приємним сюрпризом для всіх присутніх став подарунок від начальника Черкаської ОВА школам-перможцям у вигляді Сертифікатів на суму 50 000 гривень.

Окрім того, всіх учасників, організаторів та тих, хто долучилися до проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», було відзначено відповідними нагородами.