Уродженець Єревану Аршакян Вардгес, громадянин Вірменії, що в квітні цього року серед білого дня підрізав підлітка в Черкасах, вийшов з під варти. Про це свідчать ухвали судів, пише “Кропива“.

Чоловіку інкримінують ч. 1 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження). Підозрюваний, на тротуарі поблизу АЗС “WOG” по вул. Смілянській, на грунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, завдав підлітку удар гострим предметом в область живота. В результаті потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження вигляді проникаючого ножового поранення черевної порожнини, сквозних різаних ран токого кишковика, забрюшної гематоми, внутрішньочеревної кровотечі.

Підозрюваний з місця події втік та за два дні був затриманий правоохоронцями, йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб.

Вже в червні, під час розгляду клопотання про продовження тримання під вартою підозрюваного, Придніпровський суд визначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 30 днів. Такий запобіжний захід підтвердив Черкаський апеляційний суд, де прокуратура вимагала для підозрюваного тримання під вартою.

Під час чергового визначення форми запобіжного заходу для підозрюваного, прокуратура наполягала на поновленні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Серед інших причин в обгрунтуванні клопотання вказано, що підозрюваний так і не видав знаряддя злочину, сказавши, що нібито викинув його поблизу стадіону. Пошуки знаряддя злочину на місці де вказав підозрюваний не дали позитивного результату.

Суд не сприйняв як переконливі доводи слідства та продовжив підозрюваному цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Відзначимо, що 16-річного потерпілого юнака за місяць після поранення виписали з лікарні. За інформацією лікарів з ним все нормально.