Днями Кабінет Міністрів України оголосив про підняття ціни на газ для населення на 23, 5%. Політична партія «Наш край» це питання тримала на контролі, починаючи з літа. Понад 20 тисяч черкащан поставили свої підписи у рамках проведеної акції «Ні – підвищенню ціни на газ», які згодом очільником Черкаської обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолієм Нужним було доставлено Уряду.

– Особисто для мене, підняття тарифів на газ, видобуток якого всередині країни становить понад 120%, – це верх цинізму і нахабства! Це тарифний геноцид, який заганяє націю у глухий кут. Дуже зручно для Уряду і Парламенту перекладати відповідальність на вимоги МВФ, який і так доводить Україну до фінансової катастрофи. Я не уявляю, як отримуючи середню по регіону заробітну плату, людина в змозі залишатися законослухняною. Адже на ці копійки (а саме так називаються ці зарплати, враховуючи співвідношення цін) середньому українцю необхідно: прогодувати родину, сплатити податки, заплатити непомірну комуналку. При цьому мінсоцполітики вигадує все нові та нові обмеження для отримання субсидії. А що говорити про незахищені верстви населення? Що робити пенсіонерам?

Тому на сьогоднішній день єдиний вихід – згуртуватися і змусити урядовців і владу поважати інтереси громадян, завдяки яким вони сидять у владних кабінетах! Нагадую, Народним депутатом України Сергієм Шаховим створено електронну петицію, адресовану Президенту України з вимогою розпустити Кабінет Міністрів. І кожен, хто підтримує це рішення, може поставити свій підпис! Уряд потребує повного перезавантаження тими кадрами, які перестануть нехтувати інтересами своїх громадян! Нам слід пам’ятати, що ми живемо в одній країні! І якщо хтось із представників вищих щаблів влади має у шухляді паспорт громадянина іншої країни – нехай відправляється туди невідкладно! – коментує Анатолій Нужний.