Кабінет міністрів України створив окрему робочу групу, яка розв’язуватиме проблеми підготовки до опалювального сезону міста Сміла Черкаської області. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у середу під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає УНН.

“Опалювальний сезон у нас традиційно стартує складно у країні: багато підприємств, які надають відповідні послуги населенню, мають борги, якісь проблеми з інфраструктурою, хтось може, а хтось не може отримати номінацію з Нафтогазу для того, щоб закуповувати газ на осінньо-зимовий період. Наприклад, місто Сміла нас знову радує, тому сьогодні, в тому числі, було прийнято рішення про створення окремої робочої групи під головуванням міністра Олени Бабак, яка має дати оцінку тому, що там зараз відбувається, і за два-три дні запропонувати уряду, як вийти з тієї непростої ситуації, яка там склалася”, – зазначив прем’єр.

За його словами, уряд давно займається розв’язанням проблем із підготовкою до опалювального сезону в Смілі, тож йому залишилося “всього кілька кроків”.

Він також додав, що метою Кабміну є забезпечення теплом кожної людини.

Нагадаємо, через заборгованість 116 підприємств теплоенергетики не отримали номінації від НАК “Нафтогаз” України. Проблемним вважається і місто Сміла.