Уряд ухвалив протокольне рішення, покликане забезпечити реалізацію шести кроків Президента України для сталої роботи критичної енергетичної інфраструктури протягом осінньо-зимового періоду.

«Вже зараз десятки країн постачають Україні обладнання, аби підвищити стійкість нашої енергосистеми. На конференції в Парижі Володимир Зеленський озвучив 6 кроків солідарності з Україною в енергетичній сфері. Це запит до наших міжнародних партнерів, який дозволить нашій енергосистемі вистояти цієї зими. Ми здолаємо росію та її енергетичний терор разом», — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, Президент України Володимир Зеленський під час конференції «Солідарні з українським народом», що відбулась у Франції 13 грудня, озвучив шість конкретних речей, які допоможуть нашій державі вистояти зимою. Задля реалізації цих кроків, Уряд дав доручення відповідним міністерствам та відомствам опрацювати питання щодо:

забезпечення України обладнанням, необхідним для відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури;
допомоги у балансуванні об’єднаної енергетичної системи України, зокрема шляхом здійснення перетоків та імпорту електроенергії з країн-членів ЄС;
можливості направлення спеціальних місій ЄС на об’єкти критичної інфраструктури;
надання фінансової підтримки для закупівлі близько двох мільярдів кубометрів природного газу;
закупівлі LED-ламп для задоволення потреб населення та економіки України;
створення спеціального постійного механізму щодо оперативного та своєчасного усунення наслідків здійснення терористичних актів рф на об’єктах критичної енергетичної інфраструктури.

За інформацією Урядового порталу