На КП «Черкасиводоканал» успішно пройшов аудит стосовно визнання вимірювальних можливостей хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та хіміко-аналітичної лабораторії стічної води. Перевірка проведена групою фахівців під керівництвом ДП «Черкасистандартметрологія». Обидві лабораторії отримали відповідні сертифікати з додатками, в яких зазначений перелік вимірювальних можливостей кожної з них.

Відтак хіміко-бактеріологічна лабораторія питної води може проводити дослідження за 66 показниками (хімічні та бактеріологічні). Крім того розширилась галузь по визначенню металів, хлорорганічних сполук та пестицидів. Що ж стосується хіміко-аналітичної лабораторії стічної води, то її можливості також розширилися. Наразі вона може виконувати дослідження за 25 показниками.

Перевірка вимірювальних можливостей лабораторії КП «Черкасииводоканал» дає їй право протягом 5 років виконувати вимірювання питної водопровідної та обробленої води, води з підземних та поверхневих джерел, зворотних вод (стічні води).

Нагадаємо, що вода, яку споживають черкащани, відповідає усім вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». За якістю питної води працівники лабораторії слідкують цілодобово, відбираючи щодня десятки проб. Дослідження проводяться на новому сучасному обладнані європейського стандарту.

Скористатися послугою лабораторії КП «Черкасиводоканал» та перевірити якість своєю питної води може кожен. Для цього необхідно лише звернутися до загального відділу за адресою вул. Гетьмана Сагайдачного, 12. Більш детальна інформація тут. Довідка за тел.: 54-36-73, 31-95-01.