В рамках Новорічно-різдвяних свят департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради організував соціальний мистецький проект «Відчуй себе чарівником».

Головна мета проекту – ознайомити та зацікавити творчо обдарованих дітей та молодь у створенні  художніх робіт, які в подальшому стануть окрасою дитячих відділень міських та обласних медичних та спеціалізованих закладів. В цьому році було запропоновано створення робіт у техніці витинанки.

Слід зазначити, що колективи та вихованці закладів дошкільної освіти, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, шкіл естетичного виховання активно долучилися до означеного проекту і ми отримали 165 робіт. Всі вони з 17 грудня, відповідно графіку, будуть передані спеціалізованим дитячим закладам, лікарням.

Враховуючи велику зацікавленість містян саме цим видом декоративного мистецтва, було прийнято рішення щодо організації тематичних зустрічей з відомими митцями-витинанкарями нашого міста та проведення безкоштовних майстер-класів з витинанки на базі КП «Кінотеатр «Україна» 21 та 22 грудня 2018 року о 14.30 та 15.30 щодня.

Заплановано 10 локацій  у холі кінотеатру (2 поверх). А майстер-класи проведуть навчальні заклади міста: художній коледж, бізнес коледж, школа мистецтв, Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького, Східноєвропейський університет та інші.

Не пропустіть можливість навчитися виготовляти власноруч таку красу. Проведіть час з користю! Чекаємо на вас 21 та 22 грудня 2018 року о 14.30 та 15.30 щодня. А після мастер-класу ви зможете переглянути новорічний фільм.