У Черкасах має відбутись конкурс, на якому визначать надавача послуг із вивезення твердих побутових відходів. Про це під час відеоспілкування з черкасцями заявив мер Анатолій Бондаренко.

“Вже прийнято рішення про затвердження конкурсної комісії. В нас закінчився договір із попереднім надавачем послуг. Ми запрошуємо всі компанії, які можуть надавати дану послугу на прозорий конкурс”, – зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, попереднім надавачем послуг була компанія “Нова Якість”. Утім, містяни нарікали на відсутність договорів із споживачами, на високу ціну та нерегулярне вивезення сміття.

Бондаренко також наголосив, що розривати договори з “Новою якістю” як управителем будинку можуть виключно самі жителі будинків, бо міську владу законодавці від цього процесу усунули. А рішення про те, що в Черкасах цю послугу надаватиме саме “Нова якість”, було ухвалено виконкомом також на вимогу закону і після проведеного під контролем однієї із заступників міського голови конкурсу.

“Законодавець усунув мерію від впливу на це питання. Але жителі будинків можуть зібратись і розірвати договір з “Новою якістю”. І таких прикладів у місті вже чимало”, – заявив Бондаренко.