У Черкасах стартував патріотично-освітницький фестиваль «Народ Героїв». Захід проходитиме 8 та 9 травня і присвячений Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Він розпочався з обласних спортивних змагань допризовної молоді «Патріотична Черкащина».

Урочисте відкриття заходу відбулося за участі заступника голови Черкаської ОДА Віталія Коваля та міського голови Анатолія Бондаренка.


– Радий вітати учасників фестивалю у мальовничому куточку Черкас – Долині троянд. Хочу побажати вам перемог і гарних результатів. Доки буде битися серце останнього патріота України, доти житиме і Україна!, – зазначив Анатолій Бондаренко.

blank
Після церемонії урочистого відкриття учасники розпочали змагання у різних видах спорту. Зокрема, сильнішого визначали у бігові на 60 та 800 метрів, метанні гранати 600 г на дальність, перетягуванні канату, жиму гирі 16 кг, відтискання від землі за 1 хв. Усього у змаганнях виявили бажання взяти участь близько 40 команд юнаків з різних куточків Черкащини.

blank
Змагання  «Патріотична Черкащина» організовані ГО «МЕЖА.ЮА» у співпраці з Черкаською міською радою, управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Черкаської обласної ради.

blank
Як розповів один з організаторів змагань Олександр Тимошенко, такий захід відбувається вперше.

– Це пілотний проект, який ми зробили для того, щоб підвищити увагу до патріотичного та спортивного виховання молоді, – зазначив він.

blank
У рамках фестивалю «Народ героїв» також відбудуться виставка дитячих малюнків, майстер-класи, ярмарок та святковий концерт, хедлайнером якого буде гурт «Тартак».