30 вересня 2020 року до Всеукраїнського дня бібліотек директор департаменту освіти Черкаської міськради Сергій Воронов разом із командою розробників представили нову бібліотечну систему. Також він привітав працівників бібліотек міста з їхнім професійним святом. Повідомляє пресслужба партії.

«Я ініціював створення такої системи, адже переконаний, що наші бібліотеки потрібно осучаснювати та модернізувати. Протягом усієї нашої роботи ми оновлювали матеріально-технічну базу бібліотек, створивши «бібліотеку в смартфоні». Найближчим часом ще більше будемо популяризувати читання серед молоді та спростимо роботу бібліотекарів. Відтепер у кожного читача буде унікальний сучасний читацький квиток та доступ до мобільного додатка, у якому відразу можна буде вибирати цікаві книги, ознайомлюватися з книжковим фондом бібліотек міста. Варто наголосити, що ця система – перша в Україні. Упевнений, що система є дуже перспективною та стане в нагоді як читачам, так і бібліотекарям», – зазначив очільник освітньої галузі Черкас.

Як зауважили розробники, така система відкриє для містян світ книг у смартфоні. Тепер доступ до всіх бібліотек є в одному мобільному додатку, який доступний для кожного.blank

«Програма eLib дасть змогу об‘єднати цілу низку процесів, оптимізувати роботу бібліотечного сервісу, зробить більш зручною взаємодію читача з бібліотекою. Кінцевим продуктом є централізована система управління процесами бібліотеки та взаємодії з читачами. Сервіс являє собою каталогізатор по бібліотеках і користувачах, що приєднаний до системи. Кожен користувач бібліотеки матиме читацький квиток у вигляді пластикової картки з цифровим номером та унікальним QR-кодом, який дає читачеві доступ до мобільного додатку», – розповів Михайло Біляєв, один із розробників системи, керівник інноваційних проектів компанії «Sinkai».