Із 3 серпня  вступає в дію рішення виконавчого комітету Канівської міської ради від 18.07.2018  №191  «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Канівської міської ради від 16.05.18 №126 «Про затвердження тарифів на послуги зі збору, вивезення та захоронення відходів» щодо коригування тарифів в частині захоронення відходів». Відповідне рішення було ухвалено в ході чергового засідання виконавчого комітету у середу, 19 липня.

Відповідні зміни були внесені у зв’язку із застосуванням ст.246.4 Податкового Кодексу України, яка стосується  ставки екологічного податку.

– КП «ЖЕК» змушене здійснити коригування тарифів на захоронення відходів в частині, що стосується екоподатку, оскільки наше сміттєзвалище розташоване на відстані менше 1-го км від населеного пункту – Бобриці, – пояснив директор КП «ЖЕК» Андрій Шацьких.

Члени виконкому поцікавилися, куди йтиме цей екологічний податок. За інформацією в.о.керуючого виконавчого комітету Володимира Святелика, 25% спрямовується Бобрицькій сільській раді, 45% йде в державу, а 30% – в обласний бюджет.

– Разом з тим, саме з цього екологічного податку область виділила кошти Каневу на придбання сміттєвоза. Також розраховуємо на співфінансування реконструкції міського сміттєзвалища, – пояснив міський голова Ігор Ренькас.

Запитали присутні, на скільки, власне, збільшиться тариф на послуги зі збору, вивезення та захоронення відходів. Як поінформували представники КП «ЖЕК», для мешканців багатоквартирних будинків тариф зросте на 1,18 грн., а для жителів будинків приватного сектору – на 45 коп.

Опісля члени виконкому підтримали проект рішення. Відтак, вартість послуги із захоронення однієї тони відходів становитиме: для населення – 157,76 грн.; для бюджетних установ – 164,24 грн.; для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності – 214,67 грн.

Місячна плата за збір, вивезення та захоронення відходів складатиме: від багатоквартирних будинків на одного проживаючого – 17,24 грн.; від будинків приватного сектора на одного проживаючого -15,95 грн.