На останньому засіданні сесії Канівської міської ради перед депутатами звітувався директор КП «Управління ВКГ» Володимир Цюкало. В ході обговорення депутати, зокрема, порушили питання заміни кришок каналізаційних люків та скидання стічних вод в потік Дунаєць.

– Відповідна робота проводиться. Так, вже укладено договір на придбання у ІІ кварталі 21 кришки, – повідомив керівник КП. – Щодо скидання відходів у річку. То наше комунальне підприємство займається тільки централізованим водопостачанням і водовідведенням. Решта – не в наших повноваженнях.

Слово взяв Канівський міський голова Ігор Ренькас.

– Така проблема в Каневі, дійсно є, і вона досить складна. Колись комісія вже збиралася і працювала з цього приводу. Було виявлено факти, що септики (локальна очисна установка, призначена для збору й очищення побутових і господарських стічних вод), встановлені в закладах громадського харчування поблизу Дунайця негерметичні, роками вони не очищаються, а забруднені води потрапляють в русло потоку. В приватному секторі часто просто замість вигрібної ями все виливається просто в річку. На мою думку, необхідно зібрати «круглий стіл» за участі як депутатів, так і фахівців і разом шукати шляхи боротьби з цими фактами, – сказав І.Ренькас.