Субсидія дозволяє сплачувати лише частину комунальних послуг. Тому оформити її вигідно та нескладно, оскільки треба подати лише заяву та декларацію про доходи, каже директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало. Крім того, черкащани можуть самостійно вирахувати субсидію.

– Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги. Важливо, що при зміні тарифів на послуги здійснюється автоматизований перерахунок розміру субсидії. Для призначення житлової субсидії подається лише заява та декларація про доходи і витрати, наголошує Руслан Чикало.

Розмір субсидії розраховується як різниця вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних нормативів та обсягом обов’язкового платежу.

Субсидія = плата за ЖКП в межах норм – обов’язковий платіж

Знаючи дохід сім’ї, а також членів сім’ї і осіб зі складу домогосподарства, можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу і орієнтовний розмір субсидії.

Нагадаємо, 164 тисячі домогосподарств Черкаської області отримують субсидії. На виплату субсидій черкащанам цього року передбачено майже 350 млн грн.

Усе про субсидії та способи оформлення – за посиланням. 

Подати заяву можна ТУТ. 

Інформацію про стан субсидії в домогосподарстві за даними Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики можна перевірити ТУТ.