У відділі освіти Смілянської РДА більше ніж за два роки розтратили понад один мільйон 600 тисяч гривень.

Про це повідомили Управлінні Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області.

Фахівці Управління перевіряли фінансово-господарську діяльність відділу освіти Смілянської РДА з 01.12.2015 по 31.01.2018.

Під час ревізії встановлено, що покриття видатків спеціального фонду кошторису здійснювалось за рахунок коштів загального фонду (видатки на утримання окремих посад) на загальну суму 935,3 тис. грн.

Також, внаслідок завищення обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт, Відділом освіти зайво сплачено кошти в сумі 214,9 тис. грн.

В результаті застосування норм у завищених обсягах Відділом освіти проведено зайве списання паливо-мастильних матеріалів на суму 111,3 тис. грн.

Серед інших виявлених порушень: зайва виплата працівникам Відділу освіти заробітної плати, сплата єдиного соціального внеску з порушенням вимог законодавства, перерахування коштів за спожиті комунальні послуги у завищених обсягах.

На адресу установи  направлені вимоги щодо усунення порушень, виявлених ревізією та застосовано заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами.