Військивий священик та капелан черкаської тероборони Володимир Педько розповів, як його, приміняючи грубу силу, виштовхали із церкви у селі Хутори під Черкасами. Про це чоловік написав на Фейсбуці.

капелан В.Педько

“Я священик і мене вчора силоміць виштовхали з церкви, викручуючи руки та душачи за шию. Вгадаєте з якої церкви? З московської, що в селі Хутори. Чому я туди пішов? Оскільки в Хуторах немає справжньої Української церкви я разом з отцем Олександром Бареєм проводив для селян недільні молебні протягом останнього місяця. За цей час до нас звернулось понад 250 людей з проханням створити українську церкву в Хуторах. Тож сьогодні ми пішли в Церкву на Літургію до громади Іоана Хреститиля (московського патріархату), аби розділити з ними молитву та заспросити людей на збори, які мають відбутися 7 серпня. Але ще з перших хвилин ми бачили, що не є бажаними гостями в храмі.

Та після Літургії почались закиди, під час “проповіді” (хоча це була швидше політ-агітація ніж проповідь), що є «ряжені» священники. Ми мовчали усю службу, три години і разом молилися як належно. Коли ж хотіли поставити питання чи це він про нас так говорить на проподіві і чи можемо ми поспілкуватися, нас «братки» настоятеля Олега Капітонова просто почали виштовхувати з храму, проявляючи грубу силу. А по їх очах було видно, що ще й отримували задоволення викручуючи мені пальці. Мене взяли попід руки, порвавши одяг, підрясник, викручуючи пальці і душачи за шию винесли з храму. Водночас дівчинку, яка це все фільмувала на телефон почали тягнути за волосся, штовхати та забирати телефон так як і всіх інших “не своїх” людей. Віддали телефон вже на вулиці, правда з однією умовою – усе видалити. Добре, що наші технології вже нічого не видаляють назавжди і хоч щось лишилось. Багато зняти вона не змогла, бо важко це робити коли тобі руки викручують і волосся виривають. Але хоч щось та є.

Але я до чого… до того, що поки ми боримося з руськими відстоюючи наші кордони вони зомбують українців зсередини через церкву. Прямо в центрі України є філіали росії! Доки ми будемо це дозволяти?” – пише Володимир Педько.

Окрім того, священик апрошує усіх небайдужих 7 серпня на 12:00 до Будинку Культури в селі Хутори на парафіяльні збори, на яких буде вирішено перехід громади в Українську Церкву. Вхід буде по документах з фотографією, де буде приписка і видно, що людина дійсно живе в територіальній громаді для кого належать Хутори.