У місті Умань почастішали випадки натравлювання бійцівських собак на безпритульних тварин. Зоозахисники з Уманського благодійного фонду «Серце Друга» звернулися до мешканців міста з проханням допомогти розшукати зловмисників.

Про натравлювання собак бійцівських порід на безпритульних тварин повідомила у соцмережі Facebook засновниця УБФ «Серце Друга» Яніна Тиховська.

«За останні два дні надходять сумні та страшні історії, повідомляють про погризених та насмерть розірваних собак. Безпритульні між собою так не гризуться, тим більш повідомлення надходять з різних місць, центр, Тищика, Міщанка. В кого є якась конкретна інформація? Адже така парочка несе загрозу не тільки тваринам, а і людям», ― написала Яніна Тиховська.

За словами зоозахисниці, у більшості повідомлень мешканці міста описують чоловіка з чорним стафордшир-тер’єром. Хазяїн використовує безпритульних тварин як живий тренажер для відпрацювання бійцівських якостей своєї собаки.

blank

Уманські зоозахисники наголошують, що натравлювання власної собаки на інших тварин за кордоном карається позбавленням волі.

«Наразі у нас є свідки, які бачили як пітбуль розривав вуличну собаку, а господар просто дивився на це. Ми докладем максимум зусиль, аби покарати цю людину. Зараз його пес рве на шматки тварину, а завтра кинеться на чиюсь дитину. Потрібно забрати собаку у власника для виключення можливих жахливих інцидентів. Просимо людей не бути байдужими і у разі споглядання жорстокого поводження з твариною одразу дзвонити нам і в поліцію», ― зазначили волонтери УБФ «Серце Друга».