Під процесуальним керівництвом Уманської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування  за фактом зловживання державним реєстратором своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним правам та інтересам. Повідомляють в уманській місцевій прокуратурі.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що 42-річна жінка, обіймаючи посаду державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації однієї із сільських рад Уманського району, будучи посадовою особою місцевого самоврядування та державним реєстратором прав на нерухоме майно, здійснила зловживання повноваженнями та всупереч норм чинного законодавства України, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, вчинила дії з реєстрації прав власності, здійснивши державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно на земельну ділянку сільськогосподарського призначення за іншою фізичною особою загальною площею 16 га вартістю майже 65 млн. грн.

За вказаним фактом, на підставі зібраних доказів, 04.12.2018 Уманською місцевою прокуратурою жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним правам та інтересам) Кримінального кодексу України.

На цей час вживаються заходи щодо своєчасного завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні та прийняття рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 365-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.