Злагоджено та оперативно ліквідовувати спалах  сальмонельозу серед учасників святкування Рош-ха-Шана та сказу у тварин навчалися фахівці уманських структур Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. Повідомили у прес-службі відомства.

В тренуванні були задіяні представники Уманської районної державної лікарні ветеринарної медицини, міськрайонної державної лабораторії ДПСС, відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Під час тренування фахівці відпрацьовували навички, порядок одягання протичумних костюмів різних типів, формування укладок, правила відбору проб, інше.

«Очікується, що цьогоріч в у релігійних заходах в Умані візьме участь близько 40 тисяч паломників, – говорить начальниця міськрайонного управління ГУ ДПСС в Черкаській області Лариса Качанова. – А це означає, що санітарно-епідеміологічна та епізоотична ситуація має знаходитися під особливим контролем нашої служби. Ми вже провели спільні тренування з закладами охорони здоров’я уманських міських та районних рад щодо локалізації та ліквідації випадків холери, жовтої лихоманки, сибірки, кору. А нині відпрацювали алгоритм дій і при спалаху сальмонельозу.»

Станом на 24 вересня для  відзначення найголовнішого єврейського свята – 5780-го Нового року –  до Умані вже прибули 1930 прочан-хасидів, – повідомляє пресслужба ДСНС України. Цьогоріч святкування Рош-ха-Шана триватиме з 29 вересня до 1 жовтня.

В районному центрі вже працюють у посиленому режимі рятувальники, поліцейські. Фахівці Держпродспоживслужби з метою забезпечення санітарної охорони території провели  комісійні перевірки закладів охорони здоров’я.