До поліції звернувся місцевий житель, приватний підприємець, який повідомив, що двічі протягом дня незнайомий йому молодик взяв в його магазині на прокат два велосипеди, які обіцяв повернути до кінця робочого дня. В якості гарантії повернення велосипедів, молодик залишив під заставу паспорт громадянина України. По закінченню робочого дня велосипеди до магазину молодик не повернув, завдавши власнику збитку на 8000 гривень.

Оперативникам вдалось встановити особу молодика, ним виявився раніше судимий місцевий житель. Поліцейським чоловік пояснив, що він знайшов чужий паспорт та вклеїв в нього свою фотографію. Даний паспорт віз залишив під заставу за два велосипеди, які в подальшому перепродав отримавши гроші в сумі 3000 гривень.

За даним фактом Уманським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Крім того вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.