В Золотоніському районі раніше судимий чоловік вчинив підпал продуктового магазину, правоохоронці палія розшукали та доставили до відділу поліції для дачі показів. Відкрито кримінальне провадження за статтею 194 Кримінального кодексу України. Сума матеріальних збитків встановлюється. Повідомляють в нацполіції Черкащини.

До чергової частини Золотоніського відділу поліції надійшло повідомлення, що в одному із сіл району невідома особа вчинила підпал магазину та втекла з місця пригоди. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Працівники поліції від випадкових свідків дізнались, що бачили, як біля магазину ходив 48-річний раніше судимий чоловік, який заглядав у вікна, та щось вишукував. Проведеними оперативно-розшуковими заходами, правоохоронці знайшли палія біля берега річки, де він переховувався після вчинення ним кримінального правопорушення. Чоловік у вчиненому зізнався та розповів, що перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння прийшов до магазину, камінням розбив скло до приміщення, вилив легкозаймисту речовину у середину та підпалив.

На даний час Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 3 статті 15 (Замах на злочин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.