Підозрюваного в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка таки залишать під вартою. Судовий розгляд з елементами оскароносної симуляції невідомих хвороб підозрюваного і його одіозного адвоката тривав близько 11 годин. Проте, у підсумку  вже сьогодні, 21 листопада близько 1:00 Соснівський районний суд міста Черкаси постановив скасувати 2-мільйонну свою ж заставу для обвинуваченого в організації вбивства корсунського журналіста на тримання під вартою в СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати бійки в Соснівському суді: розтрощена зала, побиті депутати, загін спецпризначенців (Фото)

Нагадаємо, що у п’ятницю ця ж колегія суддів постановила безпрецедентне рішення двох з чотирьох підозрюваних у звірячій замовному вбивстві випустити зі слідчого ізолятору на свободу за грошову заставу у 2,8 мільйони гривень. 2 мільйони невідомі “благодійники” за Вадима Мельника у понеділок вже встигли внести.

Під час тривалого судового процесу активісти блокували виходи із Черкаського слідчого ізолятору та навіть принесли шибеницю. Коли стало зрозуміло, що оскандалена колегія суддів все ж таки перегляне своє рішення про грошову міру запобіжного заходу, спочатку стало нібито зле Вадиму Мельнику і він почав вдавати передсмертельний стан. Проте, оскільки це вже не перша симуляція підозрюваного під час судових засідань, після огляду лікарем суд продовжив засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний адвокат “розриватиметься” між “справою Сергієнка” і “справою Савченко”

blank

Адвокат Олександр Шадрін несподівано знепритомнів вслід за своїм клієнтом

 

blank

blank

“Непритомний” Вадим Мельник (лежить праворуч) і підозрювані у відеотрансляції з ізолятора

Після цього одіозний харківський адвокат обвинуваченого Олександр Шадрін покинув свого клієнта і зник. Що змусило суд залучати державних безкоштовних юристів. В цей же час Шадрін заявив про напад на його автомобіль невідомими особами, що нібито порізали йому колеса позашляховика. Також, очевидно аби затягнути судовий процес, “хтось” викликав навіть вибухотехніків з собакою та швидку до нібито пошкодженого автомобілю. У підсумку, Шадрін пізно вночі все таки вирішив повернутись у процес, але після чергового відхиленого його абсурдного клопотання про відвід секретарки суду (???), він зачинився у чоловічій вбиральні, де з кимось довго вів телефонні переговори, і вийшовши, як і його підзахисний раніше,  почав імітувати невідому хворобу, демонстративно впавши у холі Будинку Правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв черкаським активістам, що у справі Сергієнка “все буде добре”

Медики швидкої допомоги проконтролювали тиск і кардіограму “пацієнта” і судовий розгляд продовжився вже з двома “акторами граючими у напівпритомність” – підозрюваним і адвокатом. А близько сотні черкащан, що до пізньої ночі разом з половиною особового складу черкаської поліції спостерігали за судовим процесом та достойної похвали Станіславського грою “смертельнохворих” адвоката та підсудного, рішення про скасування застави зустріли відповідно театральними оваціями.