Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко вважає, що настав час на законодавчому рівні затвердити створення добровольчої армії й ініціює відповідний законопроект.

«Настав час ухвалити закон і створити добровольчу українську армію», – переконаний В. Наливайченко. Як варіант, зауважує він, можна взяти досвід Естонії чи Фінляндії та створити резервну армію.

За його словами, створення такої армії є особливо важливим завданням під час воєнного стану. «І тоді під час введення правового режиму воєнного стану будуть в наявності мобілізаційні батальйони», – сказав він.

blank

Крім того, Наливайченко вважає, що необхідно надати всім, хто входить до складу таких військових формувань, право володіти зброєю, відповідно до встановленого законом порядку. «Переконаний – настав час надати це право тим, хто хоче і може захищати свою країну», – підкреслив політик.

Крім цього, лідер руху «Справедливість» представив свій президентський план відновлення миру та деокупації територій України, окупованих Росією.

Він наголосив, що план передбачає конкретні кроки та рішення з відновлення економіки та обороноздатності, посилення збройних сил й боротьби з корупцією.