Один з нардепів від Черкащини не одного скликання по округу №199 Валентин Ничипоренко за паралельним підрахунком голосів програв представнику «Слуги народу» на близько 600 голосів. Сам Валентин Миколайович переможеним себе не вважає, хоч спокійно передає депутатство вже тепер новому нардепу. У коментарі «Прочерку» Валентин Ничипоренко зазначив, що у списку кандидатів по округу була одна особа зі схожим прізвищем і тими ж ініціалами, що й в Ничипоренка. Той самовисуванець набрав мало не дві тисячі голосів.

– Люди помилялися в прізвищах між мною і ним. Відтягли голоси, хоч я ще до виборів своїй газеті застерігав людей і просив уважніше дивитися на прізвища та не помилятися, – каже Валентин Ничипоренко. – Вважаю, що цю кандидатуру навмисно підставили мені на округ. Тому я не вважаю кандидата від «Слуги народу» Сергія Нагорняка переможцем, але він буде депутатом в наступному парламенті. Для мене він не депутат. Я таких методів ніколи не застосовував, вважав їх ганебними.

Водночас Ничипоренко задоволений результатом, каже, принаймні в людей буде можливість порівняти.

– 76 онкохворих діток – ті, кому я надавав допомогу, окрім того, я ніколи не отримував зарплату з парламенту, а спрямовував її на фонд, звідки онкохворі діти з 199 округу отримували допомогу. Тепер Нагорняка запрошую продовжити цю та ряд інших справ, що я започаткував. Якщо він казатиме, що не має бізнесу і не буде з чого жити, то варто подумати, адже він жив якось до цього часу, до свого депутатства. Я ж завжди писав офіційну заяву і спрямовував кошти на допомогу тим, хто її потребує. Тепер така можливість буде в Нагорняка, – сказав Ничипоренко.

Щодо прогнозів результативності роботи парламенту, Валентин Ничипоренко зауважує, що там буде багато «кнопкодавів».

– Я людей на зустрічі питав, хто такі кнопкодави? Мені відповідали, що це ті, хто натискає кнопку в парламенті за когось іншого. Водночас хто є люди, які голосують по команді і не мають власної думки? З виборцями ми визначали, що це теж кнопкодави. Вважаю, в новому парламенті депутати можуть ходити більш дисципліновано, але голосуватимуть так, як їм даватимуть команди. Чи погано це чи добре? Побачимо…

Водночас Валентин Ничипоренко пригадує, що в першому президентському турі не голосував за Володимира Зеленського, а в другому вже голосував. Вірить, що президент все таки зі своєю командою хоче побороти корупцію, відновити економіку.

Сам Валентин Ничипоренко каже, що має чим займатися. Перелічує, що має кінно-спортивний комплекс, сільське господарство, готельно-туристичний комплекс, логістичне підприємство.

– Хочу також будувати ще один готельний комплекс в Східниці. Я свого часу це питання призупинив при Порошенку, бо не знав, чи можна щось робити в країні. Але зараз може відновлю роботи, – зізнався Валентин Ничипоренко.